• Családi házakat szeretünk építeni Budapesten és Pest megyében
 • GMT-ÉPítő Kft.
 • Iroda: 2092 Budakeszi,
  Tiefenweg u. 21.
 • H-P 8.00-18.00
 • Szo-Vas ZÁRVA

Ajándékok házépítőknek, házfelújítóknak (kicsiben és nagyban)

Egy igazán személyre szabott karácsonyi ajándék! [ELFOGULT AJÁNLÓ :-) ]

Mit vegyek ajándékba a páromnak/a gyerekemnek/a tesóméknak/a szüleimnek/a legjobb barátomnak - sőt, esetleg mivel lepjem meg egy jól végzett év után magamat?!
Egyszerre kellemes és kínzó kérdések így karácsony táján.

Ha a felsoroltak bármelyike házépítést vagy házfelújítást tervez (akár éppen lentebb részletezett felújítási programra alapozva!), akkor - azt gondolom - tudok életképes ötlettel szolgálni!

Az egyszerű bejelentés és a saját részre történő kivitelezés szabályainak változása

Megváltoztak az egyszerű bejelentés és a saját részre történő kivitelezés szabályai. A részletekért kattintson ide.

Változások: nincs szükség elektronikus építési naplóra

A kormány megváltoztatta az egyszerű bejelentés és a saját részre történő kivitelezés szabályait: ha az építtető saját házát akarja felépíteni, akkor nincs szüksége építési naplóra, nem kell bejelentenie, ha eltér a tervektől és a kivitelezőnek nem kell felelősségbiztosítással sem rendelkeznie. A saját házán dolgozó szakmunkás minden felügyelet nélkül dolgozhat, nem kell érte hivatalos vállalkozásnak felelősséget vállalnia, mint eddig. A módosítások október 24-én léptek életbe. A részletekért kattintson ide.

Intelligens otthon előadás - Kopanecz Gábor

Intelligens otthon előadás - Kopanecz Gábor Április 20-án a pócsmegyeri Magyar-Szlovák Közös Inkubációs Központban jártam a VG3 Consulting meghívásából, egy az Intelligens otthonokról tartott konferencián előadóként. Az alábbiakban közzéteszem az előadásomról készített cikket, valamint megosztom két másik előadó, Szarvas Péter – Chameleon Smarthome (www.chameleon-smarthome.com), és Fritz Péter előadásának anyagát is, természetesen az ő beleegyezésükkel.

Készpénzből lakást venni? Hitelből olcsóbban is kijöhetünk…

Készpénzből lakást venni? Hitelből olcsóbban is kijöhetünk... Amennyiben mostanában ingatlan vásárláson törjük a fejünket, érdemes végig gondolni, hogy mik az anyagi lehetőségeink, és melyik megoldás a legkedvezőbb számunkra, melyikből tudjuk végeredményben olcsóbban megvenni az ingatlant.

Adómentes lakáscélú támogatás

Adómentes lakáscélú támogatás Kevesen tudnak róla, ezért alig veszik igénybe ezt az adó- és járulékmentes lakáshitel-cafetériát, pedig átlagban akár a lakáshitel 2/3 részét is fizetheti a munkáltató.

Megnyílt a Forráspont Energiaház

Tervezőjének lelkes ajánlásával nyílt meg pénteken este a paksi Forráspont Energiaház, amely prof. dr. Kistelegdi István szavai szerint dinamikus, adaptív épület. Az időjáráshoz, külső körülményekhez alkalmazkodik, ahogy az ember is, kabátot ölt, ha fázik, leteszi azt, ha melege van.

Otthon Melege Program 2016

Az Otthon Melege Program konstrukció keretében idén olyan családi házak pályázhatnak, amelyek megfelelnek a következő követelményeknek:

 • 1996 előtt épült és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkezik
 • egylakásos
 • legfeljebb 135 m2 fűtött alapterülettel rendelkezik
 • a pályázó magánszemély tulajdonában áll (több tulajdonos esetén hozzájáruló nyilatkozat kell a tulajdonostársaktól/haszonélvezőktől)
 • használatban lévő (közüzemi számlával kell majd igazolni 3 hónapra visszamenőleg)
 • nincsenek állékonysági problémái
 • nem részesült azonos céllal EU-s vagy hazai támogatásban az elmúlt 10 évben

Családbarát minimál

A Szép Házak magazinban megjelent Scholtz Gábor által tervezett, a 2Kop Kft kivitelezésében készült család ház bemutatóját tekintheti meg a tovább után.